Grilování je zábava pro partu přátel a horký letní víkend

Kdo by se mu někdy nevěnoval, že? I když třeba jen na městském balkoně, protože není zrovna k dispozici prostorná zahrada u rodinného domu či rekreační chata. V každém případě platí, že právě grilování je letním králem, ať už jde o maso nebo zeleninu, chutě se mísí a vytváří se neustále nějaké nové. Vynechat takovou úžasnou letní kratochvíli by byla škoda srovnatelné snad jen s nevyužitou lahvičkou olivového oleje, která se na nás doma bude usmívat ze spíže po celý rok bez otevření a alespoň letmého přivonění si. Pokud vás jednou olivy zlákají, už není cesty zpět – ale bude to vždy příjemné, nebojte!

V létě je na všechno mnohem víc času

Nejen proto, že jsou dovolené. Letní měsíce plynou o něco pomaleji, snad i proto, že si je umíme dobře vychutnat. Pár vynikajících receptů od kulinářských veličin vám pak určitě pomůže potěšit i chuťové pohárky a když se pak vyvede i počasí, nebude víkendu na chatě nic chybět, že? Začněme proto s tipem na pravý hamburger, hovězí pochoutku, ke které budeme potřebovat i česnek, vaječný žloutek a také trochu koření. Není třeba někam spěchat, vždyť burgery mají svůj čas a musíme si připravit i bulky, ve kterých se pak budou vyjímat jako umělecké dílo. Další variantou letní chuťovky, která bude poněkud vydatnějším obědem, může být například grilovaná krkovička. Při její přípravě nezapomeňte na prémiový extra panenský olivový olej a výsledkem můžete své hosty zcela ohromit. Vždyť platí jasné pravidlo, že všechny suroviny pro přípravu musí být na úrovni!

Pražma zachutná těm, kdo milují lehké ryby

Poněkud lehčí jídelníček pro letní chvilky představuje grilovaná pražma, která je doslova a do písmene perlou středomořského regionu. Aby také ne, když ji v antickém období Řekové zasvětili samotné bohyni lásky. Připravit si výbornou rybu, kterou doplníme olivovým olejem a užijeme si letní chvilku pohody – co může být na světě ještě lepšího, jak by řekl klasik?

Publikováno: 28. 08. 2020

Kategorie: Lifestyle

Autor: Denisa Zábranská